"Ingen dag är den andra lik"

I vår serie ”Hej medarbetare!” får du möta personal inom kommunen som arbetar med olika saker. Den här gången träffar vi Emma Wiggefors, produktionsassistent vid Kulturskolans syateljé.

Luleå kommun är en av Norrbottens största arbetsgivare med närmare 7 000 medarbetare. Alla våra 300 yrken har något gemensamt; vi har stor betydelse, vi gör skillnad och vi skapar värde och livskvalitet för kommunens invånare. Med andra ord så spelar vi roll. Varje dag, året om, för Luleå.

Emma Wiggefors är produktionsassistent vid Kulturskolans syateljé.

Berätta mer om ditt jobb och din roll?

– Jag arbetar i Kulturskolans syateljé som produktionsassistent där jag fungerar som verksamhetsstöd till skolans pedagoger. Jag hjälper bland annat till med att skapa och anpassa lärverktyg i form av kostymer och attiraljer som används inom olika projekt. Ibland har jag workshops för eleverna där de får vara delaktiga i att designa sina egna kostymer eller skapa rekvisita till föreställningar.

– Kulturskolan har ett rätt välsorterat kostymförråd som är en fantastisk resurs för både pedagogerna och eleverna i sina arbeten - allt går liksom att laga, ändra och anpassa i oändlighet. Ett tips är att det även är möjligt för andra skolor att låna kläder till egna produktioner. Bara kontakta mig i så fall.

Vad är det bästa med ditt jobb?

– Variationen och kreativiteten. Att min arbetsplats är en plats där det varje dag skapas och uttrycks med hjälp av dans, musik, bild, drama och media. Ingen dag är den andra lik och jag har fantastiska kollegor som varje dag bidrar till många skratt och nya tankar och idéer.

"Tillsammans med ungdomarna har vi utrymme att experimentera och leka fram slutresultatet", säger Emma Wiggefors.

Några projekt du ser framemot 2024?

– Jag ser mycket fram emot vår elevproducerade föreställning AI & VI som i samband med invigningen av SM-veckan kommer att visas på stora scenen i Kulturens Hus den 21 mars. Föreställningen är skapad av elever som går på Kulturskolan och den handlar om AI-robotar mot mänskligheten i en musikalisk kamp som utspelar sig i framtiden. Det kommer bli en show full av schlagerglitter, cyberpunkglam och känslofulla insikter om att vara helt olika, men ändå ganska lika.

Vad är det bästa med Luleå?

– Det bästa med Luleå är att här kan man åka skridskor på isvägen och att ta ett vinterdopp på Gültza. Pimpla i vårvintersol och grilla pinnbröd i snögropar. Åka båt ut till skärgårdarna och basta hela ljusa natten. Paddla kajak på höstkallt vatten och plocka blåbär, lingon, havtorn tills myggen jagar en hem.

Det här är Emma Wiggefors

  • Yrke: Produktionsassistent på Kulturskolan i Luleå
  • Ålder: 34
  • Bor: Brändön
  • Intressen: Att resa/åka på roadtrips världen runt eller Sverige runt, samt konst i alla dess former

DELA VIA SOCIALA MEDIER

Text och bild: Sanna Kalla

24 januari 2024

Logotyp