Lyckad rekryteringsträff på Vetenskapens Hus

Onsdagen den 15 mars var det dags för rekryteringsträff, ett samarrangemang mellan Kompetenslotsen Luleå kommun, JobbCenter Bodens kommun, Luleå Business Region och Arbetsförmedlingen. Drygt 500 besökare hade sökt sig till Vetenskapens Hus denna soliga eftermiddag.

Insläppet av besökare öppnade kl 13.00 och snabbt fylldes lokalen upp där 30-talet arbetsgivare med rekryteringsbehov stod beredda att ta emot.

Rekryteringsträffen samlade mycket folk denna eftermiddag i Vetenskapens Hus.

– Otroligt roligt att vi dragit så många besökare och kul att få göra ett sånt här event tillsammans med Luleå. Det känns bra att vi arrangerar detta både för de arbetssökande likväl som för de företag som behöver anställa, säger Anders Sandle, arbetsmarknadskonsulent på JobbCenter Bodens kommun och en av arrangörerna denna dag.

Anders Sandle, arbetsmarknadskonsulent JobbCenter Boden

Anders Sandle, arbetsmarknadskonsulent JobbCenter Bodens kommun.

Asma från Afghanistan hade sökt sig till rekryteringsträffen för att hitta ny anställning.
– Jag har jobbat på restaurang förra året, så nu är jag intresserad av att söka jobb inom restaurang eller hemtjänsten och är här för att lämna mitt CV.

Asma från Afghanistan.

Asma från Afghanistan var en av de arbetssökande denna dag.

I Elite Hotels monter stod en nöjd Ida Hedman, receptionschef på Stadshotellet i Luleå.
– Det har varit en himla bra dag. Väldigt mycket folk och många har dykt förbi oss, berättar hon och visar upp en bunt med CVn.

Jonatan Eriksson, försäljningschef och Ida Hedman, receptionschef på Stadshotellet i Luleå

Jonatan Eriksson, försäljningschef och Ida Hedman, receptionschef på Stadshotellet i Luleå.

Obaidullah, ursprungligen från Afghanistan, tyckte att arrangemanget var jättebra och välorganiserat.
– Jag är här för att träffa nya företag och lära känna nya människor. Jag är intresserad av jobb inom ekonomi och administration eftersom jag har pluggat ekonomi.

Daniel Lövgren stod i ICA Maxis monter denna eftermiddag.
– Det har varit en jättebra dag, väldigt välbesökt och mycket givande. Har träffat många olika individer så det har varit fantastiskt roligt.

Daniel Lövgren, ICA Maxi

Daniel Lövgren, ICA Maxi i Luleå.

Vid ICA Maxis monter hittade jag även Agnes från Luleå som tyckte det var bra att det här eventet anordnas för ungdomar och vuxna som söker jobb.
– Själv vill jag gärna jobba inom service, restaurang eller egentligen lite vad som helst, berättar Agnes.

Agnes från Luleå

Agnes från Luleå var en av ungdomarna som sökte jobb denna eftermiddag.

Monica Barck Flygare jobbar som företagskoordinator på Kompetenslotsen Luleå kommun och är även projektledare för ESF-projektet Care For U Norr som syftar till att stötta ukrainare i Luleå till arbete eller studier.

– Fantastiskt roligt med så många besökare och riktigt bra att så många ukrainare dök upp idag. Jag hoppas verkligen många som är här hittar sin match både av besökare och arbetsgivare. Det här är ett effektivt sätt för företag och arbetssökande att hitta varandra. Och det jag hört hittills så verkar folk vara riktigt nöjda i alla fall, avslutar Monica Barck Flygare.

Malin Gotthold Arbetsförmedlingen, Linda Björk Luleå Business Region och Monica Barck Flygare Kompetenslotsen Luleå kommun

Fr v: Malin Gotthold Arbetsförmedlingen, Linda Björk Luleå Business Region och Monica Barck Flygare Kompetenslotsen Luleå kommun.

Medfinansieras av Europeiska unionen

DELA VIA SOCIALA MEDIER

Text och foto: Maria Näslund

Logotyp