Nya e-tjänster på gång för bygglov

Snart kommer nya e-tjänster för att ansöka om bygglov. Nuvarande e-tjänst Mittbygge stängs i höst och under en övergångsperiod är det blanketter som gäller.

Nya användarvänliga e-tjänster ska göra det enklare för dig som planerar att bygga i Luleå.

Mittbygge stängs

Luleå och många andra kommuner har under några år använt oss av e-tjänsten Mittbygge, men leverantören har nu valt att lägga ner tjänsten. Den 12 september stängs Mittbygge för inkommande ärenden. Du som har ett pågående ärende kommer fortsatt att kunna följa det i Mittbygge fram till och med den 30 november 2022. Efter det datumet kommer du inte längre åt ditt ärende. Innan vi stänger ned tjänsten helt kommer du att få mer information från oss.

Nya e-tjänster tas fram

Det här ger oss möjlighet att utveckla egna och ännu bättre lösningar. Nu arbetar vi intensivt med att ta fram nya e-tjänster som vi förhoppningsvis kan lansera framåt årsskiftet. Vårt mål är att de nya e-tjänsterna ska göra det enklare för dig att göra en ansökan och veta vilka handlingar du behöver skicka in. Om vi får in rätt handlingar från början blir handläggningen smidigare och du kan få ditt beslut snabbare.

Hur gör jag min ansökan fram till dess?

Under tiden, fram till att de nya e-tjänsterna är klara, gör du din ansökan eller anmälan via blanketter som finns under vår självserviceportal på lulea.se Länk till annan webbplats..

På vår informationssida på lulea.se Länk till annan webbplats. kan du hitta information om vilken blankett och bilagor du behöver skicka in vid olika typer av ärenden. Du kan också få bra information via Boverkets webbplats Länk till annan webbplats..

Ansökningsblanketter som du hittar i vår serviceportal är:

  • Ansökan för bygglov och andra lov
  • Ansökan om bygglov för kyrkstugor
  • Anmälan bygglovsbefriade åtgärder
  • Anmälan, bygganmälan, rivningsanmälan
  • Ansök om förhandsbesked för bygge
  • Göra en separat anmälan av kontrollansvarig
  • Ansökan om strandskyddsdispens

Välkommen med din ansökan!

DELA VIA SOCIALA MEDIER

Text: Maria Wallgren

Bild: Pixabay

Logotyp