Nu kommer Antikrundan till Luleå

Antikrundans uppskjutna Sverigeturné från förra året blir av denna sommar istället. Luleå är en av sex utvalda platser och får besök den 21–22 augusti. Programledaren Anne Lundberg och några av Sveriges främsta antikexperter tar emot besökare som vill ha sina föremål värderade.

På grund av Coronapandemin planerar SVT och Antikrundan för ett anpassat upplägg. Intresserade som vill ha sina föremål värderade får i förväg skicka in bild och text om föremålet, och de som väljs ut att delta i programmet får komma på bokade tider. Allt för att det inte ska bli för stora folksamlingar. Antikrundans experter kommer även att göra hembesök.

Programledaren Anne Lundberg och Antikrundans experter rullar in i Luleå den 21–22 augusti.

Stora delar av programmet kommer att spelas in utomhus. De restriktioner som gäller i augusti avgör om det kan vara publik eller inte.

Inspelningen sker huvudsakligen under söndagen den 22 augusti, men inspelningsplats är ännu inte klar. Den nya säsongen av Antikrundan får premiär i januari 2022 i SVT1. Det blir två heltimmesprogram från varje ort.

– Vi ser så mycket fram emot att äntligen få komma till Luleå! Än så länge är ju inspelningsplatsen inte bestämd, vi tar gärna emot tips. Men framförallt vill vi trycka på att alla som vill få något värderat, stort som smått, ska mejla oss. Vi kommer att välja och boka värderingar redan under våren, säger programmets producent Pernilla Månsson Colt.

Mejladress till Antikrundan: antikrundan@svt.se

FAKTA

  • Inget annat faktaprogram i svensk television har så höga siffror som Antikrundan med sina 1,5 miljoner tittare i genomsnitt.
  • Det första avsnittet av svenska Antikrundan spelades in 1989.
  • En gång tidigare har programmet besökt Luleå, år 1996.
  • Anne Lundberg har varit programledare sedan 1999.
  • Antikrundan hjälper till med värdering av alla möjliga föremål, utom musikinstrument, mynt och frimärken.
  • Övriga orter som får besök sommaren 2021 är Gävle, Håbo, Grums, Kungsbacka och Ystad.

Text: Susanne Lundblom

Foto: Magnus Liam Karlsson/SVT, Shutterstock

14 januari 2021

Logotyp