Nu kan du studera till lärare i fritidshem och samtidigt arbeta på halvtid

Till hösten startar en arbetsintegrerad lärarutbildning med inriktning fritidshem. Utbildningen vänder sig till dig som vill arbeta halvtid med elever på en skola och studera halvtid på distans.

Utbildningen ges på distans och möjliggör arbete på en skola på halvtid.

Grundskolan i Luleå kommun vill säkra kompetensförsörjningen och tillgången till legitimerade lärare i framtiden. Därför erbjuder nu Luleå kommun ett så kallat lärarutbildningskontrakt. Det innebär att arbetstagaren får en visstidsanställning som obehörig lärare under ett år. Under anställningen kombineras arbete på en skola med studier för examen vid Lärarutbildningen vid Umeå universitet.

– Det är en bra möjlighet för den som vill utbilda sig och jobba samtidigt, och dessutom få praktisk erfarenhet av att arbeta med barn och ungdomar, säger Louice Stridsman, skolchef grundskolan.

Utbildningen är på 180 högskolepoäng och tar fyra år att genomföra. Studierna är på 75 procents fart, vilket innebär att det är två dagar i veckan för studier och tre dagar för arbete. Det är även några fysiska träffar per termin vilka oftast sker på på Umeå universitet, där lärare och kurskamrater möts.

Marianne Vikman i Sorsele går utbildningen nu, läs artikeln via länken där hon berättar om hur det är:
Marianne Vikman kombinerar arbete och studier för att bli lärare i fritidshem Länk till annan webbplats.

Det är Lärarhögskolan vid Umeå universitet som i samverkan med 18 kommunala skolhuvudmän i norra regionen startar hösten 2024 arbetsintegrerade lärarutbildning med inriktning fritidshem.

Läs mer och gör din ansökan här >> Länk till annan webbplats.

DELA VIA SOCIALA MEDIER

Text: Marie Larsson
Bild: Pexels

Logotyp