Elbil och solceller i Luleå – så funkar det

Intresset för att installera solceller och skaffa elbil är stort bland Luleborna och frågorna är många. Hur funkar det att köra elbil i ett kallt klimat som vårt? Vad ska man tänka på innan en installation av solceller? Luleå kommun arrangerar därför tillsammans med Luleå Energi en minimässa på temat elbilar och solceller den 8 juni.

Välkommen till en minimässa på temat elbilar och solceller som Luleå kommun arrangerar tillsammans med Luleå Energi.

Plats: Quality Hotel Luleå, lokal Viking
När: Onsdag 8 juni kl 15.00–18.00
Kostnadsfritt

Kom och få mer information om vad du behöver tänka på inför en solcellsinstallation

Solceller i kallt klimat

Först ut att föreläsa är Anne Malou Pettersson, enhetschef på Research Institute of Sweden (RISE) i Piteå som kommer att berätta om hur solenergi kan produceras effektivt i Norrbotten. Därefter kan vi lyssna till Emma Tallus, energiingenjör på Luleå Energi, som informerar om vad man behöver tänka på inför en solcellsinstallation.

Hur fungerar en elbil i vårt kalla klimat? Kom och få svar på dina frågor om att äga en elbil.

Elbilar – bäst i norra Sverige och på landsbygden

Andra seminarieblocket inleds av Robert Granström, projektledare för Regionalfondsprojektet: ”Lika bra med CELLER-i”, som hävdar att elbilar faktiskt passar bäst i norra Sverige och på landsbygden. Robert berättar om räckviddstester och resonerar om elbilsmyter mm.

Niclas Lundström, enhetschef fordonservice och ansvarig för Luleå kommuns bilpark, berättar därefter om varför Luleå kommun satsar på elbilar framöver och om hur övergången till elbilar i kommunens verksamheter går till.

Utställare på plats

Under eftermiddagen och kvällen finns det även ett antal utställare på plats, bland annat Luleå Energi, Talga, Bilkompaniet, Dahlqvist Bil, Norrlandsbil med flera.

Det är gratis entré under hela minimässan och den är öppen för alla som är intresserade, ingen föranmälan krävs. Moderator på scenen är Malin Winberg och de som kommer först på plats bjuds på fika.

DELA VIA SOCIALA MEDIER

Text: Lena Hedberg

Bild: Shutterstock

Logotyp