Atilla Youldas, Niklas Ekdal och Charlotte Lindmark till Veckan för psykisk hälsa 2024

I början av oktober gästas Luleå av tre toppföreläsare som en del av Veckan för psykisk hälsa.

Veckan för psykisk hälsa är ett evenemang med syftet att inspirera, utbilda och minska stigmat kring psykisk ohälsa. Ta del av intressanta föreläsningar och hälsoaktiviteter, helt kostnadsfritt.

Den 2 september klockan 10.00 släpps biljetterna till samtliga aktiviteter och föreläsningar. Läs mer här! Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Anders Hansen står på en scen.

Från förra årets fullbokade föreställning på Kulturens hus.

Förra årets biljetter till dragplåstret Anders Hansens föreläsningar gick åt snabbt. Detta år gästas scenerna på Edens Event & Festvåning och Kulturens hus av Atilla Youldas, Niklas Ekdal och Charlotte Lindmark. Helena Moutka, enhetschef på Luleå kommun, är i full gång med att planera årets vecka:

– Det är mycket som ska göras men det är det värt. Årets gästlista är något alldelles speciellt. En bra blandning av tuffa, tankeväckande men viktiga ämnen och inspiration. Vi hoppas man ska gå därifrån efteråt och känna sig stärkt och inspirerad.

Hur kommer det sig att ni arrangerar veckan även i år?

– Luleå kommun har ett långsiktigt arbete för att öka kunskapen om psykisk ohälsa. Därför arrangerar vi Veckan för psykisk hälsa årligen. Vi ser att det finns ett stigma i samhället mot psykisk ohälsa som kan motverkas genom att öppet prata om det och öka kunskapen.

Vad mer kommer hända under veckan?

– Anhörigstöd kommer, tillsammans med brukarorganisationer, arrangera hälsofrämjande aktiviteter på Edens Event & Festvåning för att stärka självkänsla, kropp och själ. Det kommer vara en halvdag med en föreläsning och man kommer få lära sig mer om QiGong och Basal kroppskännedom. Till sist kommer Världens kör bjuda på ett uppträdande. Det kommer bli en härlig och stärkande dag, utan tvekan.

Den 2 september klockan 10.00 släpps biljetterna till samtliga aktiviteter och föreläsningar. Läs mer och boka din plats här! Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Behöver du hjälp med psykisk ohälsa?

DELA VIA SOCIALA MEDIER

Text: Josefin Högström

Bild: Ida Lundh

Logotyp