Nu kan alla över 18 år boka tid för dos 3

Region Norrbotten har öppnat tidsbokningen för tredje dosen vaccin mot covid-19 för personer som är 18 år och äldre. Men tänk på att det ska gå en viss tid mellan dos två och tre; fem månader för dig som är 65 år och äldre och sex månader för övriga. Bokar du för tidigt kommer din tid att avbokas.

Alla som är 18 år och äldre kan nu boka tid för tredje dosen vaccin mot covid-19. Kom ihåg att det ska gå minst sex månader mellan dos två och tre. För personer som är 65 år och äldre gäller fem månader.

Det är upp till varje person att själv hålla koll på att det har gått nog länge sedan man tog andra sprutan. Väntetiden är till för att alla ska få så bra skydd som möjligt.

Så här tar du reda på när du tog dos 2

Du hittar tiden för när du tog din andra spruta i vaccinationskortet som du fick i samband med vaccineringen, på covid-beviset som beställs på covidbevis.se Länk till annan webbplats. eller via din journal på 1177 Länk till annan webbplats..

Eftersom bokningssystemet inte kan känna av när det är dags för nästa spruta är det viktigt att du själv håller koll på när tiden är inne för dig. Regionen meddelar att alla som bokar tid för tidigt kommer att bli avbokade.

Här bokar du tid för vaccinering Länk till annan webbplats.

DELA VIA SOCIALA MEDIER

Text: Monika Aunes

Foto: Shutterstock

Logotyp