Stort intresse för Luleå Live

I helgen var det så äntligen dags för årets upplaga av musikfestivalen Luleå Live. Precis som tidigare år gick Luleåborna och även tillresta man och kvinna ur huse för att få uppleva lokal och nationell musik runt omkring på Luleås scener, hotell och restauranger.

Många uppskattar uppenbarligen arrangemanget som bjuder på en bred repertoar av artister och dessutom är alldeles gratis. Tillsammans med bland annat litteratur- och bildfestivalen Bok & Bild lyser evenemanget upp i den mörka och för en del kanske också lite tunga årstiden.

Luleå Live var även i år ett lyckat evenemang med många besökare. Här väntar ivriga festivalbesökare på Huggorms spelning i restaurangen på Luleå Energi Arena.

– Det känns fantastiskt att Luleåbor och tillresande sluter upp på det här sättet när kommunen bjuder på livemusik i höstmörkret. Jag hoppas att alla bär med sig denna upplevelse och fortsätter gå på konserter, även när det inte är gratis, säger Robin Lindquist, projektledare för Luleå Live.

Många undrar om Luleå Live nu är på god väg att bli ett permanent och årligt återkommande evenemang i Luleå centrum.

– Med tanke på hur många som besöker Luleå Live och hur väl det här arrangemanget har landat hos besökare, musiker och spelställen så hoppas jag att vi får fortsätta i många år till. Om politiker och chefer vill så är vi på Evenemangsservice redo att fortsätta, säger Robin Lindquist.

Festligt, folkligt och fullsatt

Festivalen ägde rum i dagarna två och både under fredagen och lördagen var det festligt, folkligt och på många spelningar även fullsatt. Några av de mest populära spelningarna var rockbandet Huggorm, rapartisten Cleo och singer/songwritern Amanda Bergman. Men köerna ringlade sig långa även till The Magnettes, GERD, Ludwig Hart och många andra favoriter.

– Över lag var det mycket folk på framträdanden med såväl stora som lite mindre kända artister. Precis som tidigare år var det lite mer folk ute på lördagen och då var det fullsatt på nästan alla spelningar.

Spets och bredd

Luleå Live bjöd denna gång på allt från metalcore och jazz till indiepop och visor.

– Vi försöker att boka artister med både spets och bredd. I år, liksom tidigare år, tycker jag att vi lyckades riktigt bra. Bland det roligaste under helgen har varit att få höra från besökare som upptäckt en ny artist som de aldrig hört eller sett tidigare, avslutar Robin Lindquist.

DELA VIA SOCIALA MEDIER

Text: Marina Wikberg

Foto: Kristina Hjärtberg

Logotyp