Kulturnatt med allt från ångestpunk till babysång

Musik av alla de slag, sagoläsning, stadsvandring, teater, återbruk, dans, workshops, vernissage, gycklare, hemslöjd, modevisning och mycket, mycket mer. Ja, det är nästan lättare att räkna upp vad som inte händer, än vad som händer, under Kulturnatten den 7 september.

Luleå kommun är huvudfinansiär till Kulturnatten, som precis som vanligt är gratis för besökarna. Evenemangen utspelar sig på många olika scener, butiker, gallerier, bokbussar, restauranger och kyrkor runt om i Luleå centrum.

I helgen är det åter igen dags för Kulturnatten då Luleå myllrar av kultur i olika former.

När det gäller musik så kan du bland mycket annat uppleva Norrbotten Big Band och Staffansdotter på Kulturens hus, Josef Love med soulpop på Clarion, kören Arctic Voices och sånggruppen LUST på Vetenskapens hus, Öppen scen med allt från dans och poesi till musik på Ebeneser, klassisk musik på Norrbottens museum och något så ovanligt som en hårdrockmässa i Luleå domkyrka.

Ett litet axplock ur det övriga programmet är: Konstloppis där gamla tavlor söker nya hem, workshop på stadsbiblioteket där du skapar en bok på vilket språk du vill, gycklargruppen Phire som lyser upp i höstkvällen, gratis gym-träning, brädspel, dramalek och öppna repetitioner av höstens föreställningar på Norrbottensteatern.

Hela programmet hittar du på Skådebanans webb, klicka här för att komma direkt dit.länk till annan webbplats

Text: Marina Wikberg
Foto: Skådebanan

05 september 2019

Logotyp