Tyck till om nya lekplatsen i Bensbyn

Det har i många år funnits planer på att bygga en lekplats i Bensbyn, som hittills har saknat en allmän lekplats, och nu är det alltså äntligen dags. – Jag tycker att det är bra att det här projektet äntligen blir av och jag tror att det kommer göra skillnad för barnen i Bensbyn, säger landskapsarkitekt och projektledare Cecilia Ek.

Nu har du chans att tycka till om en ny lekplats i Bensby. Gå in på den interaktiva kartan och säg vad du tycker.

Medborgardialoger för inspiration

Porträtt av Landskapsarkitekt Cecilia Ek

Efter den interaktiva insamlingen av åsikter som stängdes ned den 14 april ska nu dialogerna fördjupas. Der innebär att det med stöd av skolan hålls samtal med barn i byn för att ta reda på vad barnen tycker om platsen som valts.Frågorna som ställs handlar om vad de saknar i form av lek och aktivitet i byn och vad de hade velat kunna göra på platsen.

Ett utformningsförslag tas sedan fram och presenteras för barnen, som då har möjlighet att komma med synpunkter. Byggnation av lekplatsen planeras för barmarkssäsongen 2024.


Landskapsarkitekt och projektledare Cecilia Ek är den som ska driva projektet med den nya lekplatsen i Bensbyn vidare och med stöd av skolan ha samtal med barn i byn för att ta reda på vad barnen tycker om platsen som valts.

Parker och lekplatser

I Luleå finns många parker och lekplatser för alla typer av aktiviteter. Att leka är att lära. Lekplatserna ska vara ett bra verktyg för leken, att det dessutom är kul gör inte saken sämre. Pakerna är till för alla att finna ro, lek och samvaro i.

Vill du veta vart våra parker och lekplatser finns, läs vidare via denna länk. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

FAKTA

  • Byggnation av lekplatsen planeras till barmarkssäsongen 2024.

DELA VIA SOCIALA MEDIER

Text: Eva Sundgren
Foto: Luleå kommun och Pixaby

Logotyp