Amasten lanserar ett nytt koncept för boende – med start i Luleå

Fastighetsbolaget Amasten lanserar nu ett testprojekt tillsammans med Luleå kommun – en kooperativ boendeform i Kronandalen.

Ett kooperativt boende är en hybrid mellan hyresrätt och bostadsrätt där hyresgäster betalar en insats för lägenheten som återfås vid utflytt. I Amastens kooperativ ingår möjligheten att semestra i Portugal.

I Kronandalen växer nya boendeformer fram.

– Luleå är en innovativ och hållbar kommun som passar perfekt för den här typen av satsningar. Vi vill tillsammans skapa rörelse på bostadsmarknaden, säger Jan-Erik Höjvall, VD på Amasten Fastighets AB.

– Det är jättekul att fler företag är intresserade av att etablera sig i Luleå. Att det dessutom är ett företag som kan erbjuda låga hyresnivåer är extra roligt, säger Niklas Nordström, kommunstyrelsens ordförande i Luleå.

På en ansträngd bostadsmarknad växer nya boendeformer fram. Amasten testar marknaden i Luleå inför pilotprojekt i Kronandalen.

– Vi tror på nya lösningar på boendefrågan men vi måste även lyssna på vad marknaden säger. Vi öppnar därför en kö där den som är intresserad kan anmäla sig. Vi får se om intresset finns, fortsätter Jan-Erik Höjvall.

Kön för kooperativet i Kronandalen öppnar lördag 6 juli kl. 12.00. Du som är intresserad kan läsa mer på amasten.se/lulealänk till annan webbplats.

Text: Roger Jönsson

Bild: Peter Rosén

04 juli 2019

Logotyp