Succésäsong för Luleås orienteringsstjärna

Hon är junioren som skrällde genom att vinna över seniorerna under världscupen i Idre. Hon är också Luleåbon som helst drar ut med vänner i skogen för att laga mat under lediga stunder. Vårt Luleå har träffat Hanna Lundberg, orienteraren som gjort en rekordsäsong både nationellt och internationellt.

En bronsplats i den totala världscupen, tre guld och ett silver i Junior VM och så vinsten i Idre. Säsongen har på alla sätt varit bra för OK Renens Hanna Lundberg.

– Att komma trea i hela världscupen är ju fantastiskt. Men att komma etta i världscupens deltävling i Idre var verkligen en skräll! Jag fick starta först, vilket räknas som en stor nackdel, säger Hanna Lundberg och fortsätter:

– Jag hade en bra tid i mål, men jag trodde inte att jag skulle vinna utan åkte till hyrstugan. Då ringde de från arenan och sa att jag nog borde komma tillbaka…

– Allt har fungerat och fallit på plats den här säsongen, konstaterar Hanna Lundberg.

Utmanande sport

Hanna Lundberg har varit fast för orienteringen sedan tioårsåldern då OK Renen gjorde en ungdomssatsning som hon hakade på.

– Det bästa med orienteringen är alla nya utmaningar i varje bana. Det gäller hela tiden att vara på hugget och tänka fast man är sjukt trött i kroppen, säger 19-åringen.

”En fot i Luleå”

Till vardags går hon orienteringsgymnasiet i Sandviken men kommer hem till Luleå under loven. Då är det träning och friluftsliv med familj och vänner som gäller:

– Då brukar vi laga mat ute över öppen eld, det blir bara så gott! Bälingeberget är en utflyktsfavorit.

Efter studenten väntar eventuellt en flytt till Falun, för möjligheten till längre säsong av skogsträningar än vad som är möjligt i norr.

– Men jag kommer alltid ha en fot i Luleå. Här finns fina klubbar och bra träningsmöjligheter, inte minst med upprustningen av Ormberget. Jag är en stolt norrbottning, konstaterar Hanna Lundberg.

DELA VIA SOCIALA MEDIER

Text och foto: Therese Hedman

Logotyp