”Det händer mycket här”

I vår serie ”Hej medarbetare!” får du möta intressanta personer som arbetar inom Luleå kommun. Den här gången träffar vi Emma Sailamaa som är projektledare på infrastruktur- och serviceförvaltningen.

Luleå kommun är en av Norrbottens största arbetsgivare med närmare 7 000 medarbetare. Alla våra 300 yrken har något gemensamt; vi har stor betydelse, vi gör skillnad och vi skapar värde och livskvalitet för kommunens invånare. Med andra ord så spelar vi roll. Varje dag, året om, för Luleå.

Bild på Emma Sailamaa.

Emma Sailamaa, projektledare på infrastruktur- och serviceförvaltningen.

Hej Emma! Vad jobbar du med?

– Hej! Jag jobbar som projektledare för mark- och infrastrukturprojekt på infrastruktur- och serviceförvaltningen.

 

Vad gör du på jobbet?

– Mycket av mitt arbete går ut på att planera och resurssätta olika faser: från projektering till genomföra- och bygga-fasen. Till största del har jag jobbat med exploateringsprojekt som till exempel Småbåtsgatan och Luleå Industripark. Jag jobbar också nära med Lumire och med våra verksamheter på landskap och trafik.

 

Hur ser din bakgrund ut?

– Som ung student efter gymnasiet började jag läsa ekonomi. Senare gick jag vidare och började läsa till mark- och anläggningsingenjör på Luleå tekniska universitet. Därefter började jag jobba med mark och anläggning på entreprenadsidan tills jag kom hit på Luleå kommun. Totalt har det blivit 15 år inom branschen.

 

Vad fick dig att hoppa på detta yrke?

– En anledning är att jag vill vara ute mycket, vilket du får i denna bransch. Sedan händer det en hel del, man får vara med om toppar och dalar. Det är också väldigt socialt och du får träffa många olika människor.

 

Vad är det bästa med ditt jobb?

– När man ser arbetet ”in action” skulle jag säga. Men också att det är så varierande. Sedan är jag så barnsligt förtjust i grävmaskiner och allt det där.

 

Vad driver dig i ditt arbete?

– Jättebra fråga, den här gemenskapen – att vi får göra någonting tillsammans skulle jag säga. Ena dagen är vi en viss konstellation och nästa projekt är vi en annan, men ändå gör vi det alltid tillsammans.

 

Luleå ska bli 100 000 och därmed få många nya Luleåbor, du själv kommer från Torneå, vad fick dig att flytta hit?

– Att det händer mycket här. Innan jag flyttade hit bodde jag i Kiruna under 13 år och dit flyttade jag på grund av det hände mycket där och fanns jobb i och med stadsflytten. Luleå står, kanske inte för samma utveckling, men inför en intressant framtid med alla satsningar och projekt framöver.

Emma Sailamaa

Yrke: Projektledare på infrastruktur- och serviceförvaltningen, Luleå kommun.

Ålder: 40 år.

Bor: Södra Sunderbyn, Luleå.

Intressen: Min familj.

Det bästa med Luleå: Det är en småstad i en stor stad.

 

DELA VIA SOCIALA MEDIER

Text och bild: Adam Larsson Englund

Logotyp