Tävling – rita en sommarblomsplantering till Luleå centrum

Nu kan du låta din kreativitet blomma ut genom att designa din alldeles egna sommarblomsplantering. Det vinnande bidraget kommer att planteras i en upphöjd planteringslåda i parken ovanför järnvägsstationen. Sista anmälningsdag är 30 april.

Låt din fantasi flöda och skapa din egen plantering som luleborna kan njuta av.

Det här gäller

Växter väljer du från vår växtlista Pdf, 110.6 kB.. Du kan inte välja in andra växter än de som står på listan för att vi ska kunna garantera att vi har växterna.

Förslaget ska vara utformat så att det passar i planteringslådan som har måtten 1m x 0,70 m. Enligt beräkning så ska det rymmas cirka 21-23 blommor i denna typ av låda.

Skriv en beskrivning som berättar vad du tänker kring din plantering och vad du vill att den ska symbolisera och vad den ska ge för assosiationer. Vi vill ha ditt bidrag med växtförslag och beskrivning innan 30 april.

Jury

En jury med bland annat vår stadsträdgårdsmästare Michael Öhman kommer att granska alla bidrag och kora en vinnare.

Prisutdelning 21 juni

Prisutdelning kommer att ske den 21 juni och vinnaren kommer att få ett fint diplom, en present från trädgården och en skylt bredvid planteringen med dem vinnande kreatörens namn och motivering till vinsten.

Delta/Anmäl dig

Deltar gör du genom att skicka in ditt planteringsförslag och din beskrivning till;
Luleå kommun, Stadsträdgården, Björsbyvägen 277, 975 96 Luleå.

Eller gå in på vår hemsida och skicka in formuläret. Där kan du bifoga dina dokument. www.lulea.se/sommarblomsplantering Länk till annan webbplats.

Planteringslådan som du ska fylla har måtten 1m x 0,70 m och rymmer cirka 21-23 blommor.

DELA VIA SOCIALA MEDIER

Text: Anita Sundberg

Bild: Anita Sundberg, Elisabeth Elisabeth Vidlund Bjurman

Logotyp