Sökes: Bilder på H M Konungen

2023 är ett jubileumsår för Sverige. H.M Konungen, Carl XVI Gustaf, firar 50 år som kung och kommer bland annat att besöka Luleå och Norrbotten. I samband med besöket visas en fotoutställning på Norrbottens museum. Nu söker vi bilder på kungen som kan användas till utställningen. Kanske just du har några bilder som du vill visa, i dina gömmor?

Med anledning av jubileumsåret besöker Kungen och Drottningen samtliga 21 län i Sverige.
Premiär blir det den 30 mars, då Kungaparet gör sitt officiella besök i Norrbotten. Länsbesöket äger rum i residensstaden Luleå och landshövding Lotta Finstorp står som värd.

Under 2023 firar H M Konungen 50 år vid tronen. Det kommer att uppmärksammas i hela landet med besök av kungaparet i samtliga svenska län. Först ut är Norrbotten och Luleå. Besöket äger rum den 30 mars 2023.

Bilder sökes

2023 är ett jubileumsår för Sverige. H.M Konungen, Carl XVI Gustaf, firar 50 år som kung. Under jubileumsåret anordnas en länsspecifik fotoutställning i Luleå på Norrbottens museum som H.M Konungen kommer att besöka. Har du en bild på konungen hemma i dina gömmor? Länsstyrelsen vill gärna använda den i en fotoutställning och behöver allmänheten hjälp.

Länsstyrelsen i Norrbottens län söker bilder från Kungens besök i Norrbotten de senaste 50 åren. Kanske har du en fysisk bild eller en i digitalt format? De vill gärna använda allmänhetens bilder som en del i utställningsmaterialet på Norrbottens museum.

Skicka in dina bilder

Länsstyrelsen tar emot både fysiska och digitala bilder. Så här gör du:

Skicka in din bild via mejl (följ länk till länsstyrelsen Norrbotten)

Det går även bra att skicka bilden via länsstyrelsens messenger

Länsstyrelsen i Norrbottens facebooksida. Länk till annan webbplats.

Vill du istället skicka in en fysisk bild skickas den till adressen:
Länsstyrelsen i Norrbottens län/Malin Andersson
Stationsgatan 5, 971 86 Luleå

Bilden kan komma att användas digitalt eller i utställning på Norrbottens Museum, under en begränsad tid.Ingen ersättning utgår.

Mer information hos länsstyrelsen Norrbotten

Det är länsstyrelsen Norrbotten som hanterar bildmaterialet. Här kan du hitta mer information:

Länk till information hos länsstyrelsen Norrbotten Länk till annan webbplats.

Kanske finns det någon i din närhet som har bilder på kungen? Dela gärna nyheter med vänner och bekanta. Tack för din hjälp!

 

DELA VIA SOCIALA MEDIER

Text: Malin Taavola (red)

Bild: Länsstyrelsen Norrbotten, kungahuset.se

Logotyp