Ny lekplats till Bensbyn - blir den första

Den 14 september gör infrastruktur- och servicenämndens arbetsutskott för första gången entré i stadshuset för att behandla flera olika ärenden. Ett av ärendena är att besluta om ny lekplats i Bensbyn, vilket då skulle betyda den första allmänna lekplatsen i området.

Bild på en lekplats.

Ny lekplats i Bensbyn ska det tas ställning till. Bilden är en exempelbild.

Förra fredagen, den 1 september 2023, började flera nya nämnder att verka inom Luleå kommun. Däribland infrastruktur- och servicenämnden (före detta stadsbyggnadsnämnden) och dennes arbetsutskott som gör sitt första sammanträde den 14 september. Gruppbostäder på Skurholmen, vindskydd på Södra hamn, nybyggnation av kontors- och personalbyggnad vid Uddebo är några ärenden som ska behandlas. Och en ny lekplats i Bensbyn:

– Det blir två lekplatser i en, säger infrastruktur- och servicenämndens ordförande Ulrika Lundberg och fortsätter:

– Förvaltningen har involverat barnen i arbetet både vad gäller val av plats och utformning. Därav landade beslutet i att det kommer att byggas två lekplatser för att möta lite olika åldersgrupper och behov. Det känns jättekul med den här satsningen på landsbygden och att barnen också har blivit lyssnade på.

Stadsbyggnadsförvaltningen (som byter namn till infrastruktur- och serviceförvaltningen vid årsskiftet 2023) föreslår en projektbudget på 3 500 000 kronor.

Lekplatsen förväntas vara klar under år 2024:s andra hälft.

Vill du läsa mer om andra ärenden? Klicka dig vidare till lulea.se Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

DELA VIA SOCIALA MEDIER

Text: Adam Larsson Englund

Bild: Viveka Österman

Logotyp