Kristin Dimeus: "Här har jag hittat hem"

I augusti förra året klev Kristin Dimeus in i Kulturens hus på ett vikariat som konferenssäljare. Nu har hon precis blivit fast anställd. ”Det känns verkligen som att jag hittat hem”, säger hon.

Luleå kommun är en av Norrbottens största arbetsgivare med närmare 7 000 medarbetare. Alla våra 300 yrken har något gemensamt; vi har stor betydelse, vi gör skillnad och vi skapar värde och livskvalitet för kommunens invånare. Med andra ord så spelar vi roll. Varje dag, året om, för Luleå.

Kristin Dimeus, konferenssäljare/mötesrådgivare. Foto: Jeanette Bergström

Kristin Dimeus anställdes i augusti ifjol som konferenssäljare och konstaterar att hon trivs på jobbet. "Jag är glad att få vara en del i det här huset som är kreativt och välkomnande för alla", säger hon.

Berätta, vem är du?

– Jag är uppvuxen i Rutvik och i dag bor jag på Bredviken tillsammans med min sambo och våra två barn. Jag gillar träning, älskar uteaktiviteter i alla former och åker gärna skidor, men just nu är det mest jobbet och familjen som tar mycket av mitt fokus.

Kristin Dimeus, konferenssäljare/mötesrådgivare. Foto: Jeanette Bergström

Som mötesrådgivare ser Kristin Dimeus till att lotsa konferensgästerna rätt.

Hur ser en vanlig dag på jobbet ut för dig?

– Det är olika i olika perioder. Jag är både säljare och projektledare, huset säljer sig självt kan man säga så bokningarna kommer in. Men det handlar om att skriva offerter och lyssna på vad kunderna önskar och se till att hjälpa dem med det. Jag kommer också med förslag på sådant som de själva kanske inte har tänkt på. Ofta kan jag också lugna kunder som kanske är lite nervösa med att jag och mina kollegor har full kontroll på allt det praktiska.

Vad har du jobbat med tidigare?

– Jag har haft många olika typer av jobb, bland annat har jag jobbat på bingo, i matbutik, i klädaffär, och i restaurangbranschen. Ett av de roligare jobben var när jag som ung hade säsongsjobb i Riksgränsen. Jag har också läst till brandman och pluggat upplevelseproduktion i Piteå. Där lärde jag mig mycket som jag har nytta av här.

– Innan jag började här jobbade jag med min sambo i flera år. Han är från Kanada och vi träffades då han var i Luleå för att bygga skateparken på Örnäset. När jobbet var klart startade han sitt företag här och vi jobbade ihop under sju år med att bygga skateparker tillsammans. Men till slut kände jag att det inte riktigt var min passion, så jag blev glad när jobbet som konferenssäljare dök upp och det kändes nästan för bra för att vara sant. Det är som att alla erfarenheter jag fått med mig från mina tidigare jobb har lett mig hit.

Kristin Dimeus, konferenssäljare/mötesrådgivare. Foto: Jeanette Bergström

Tekniker Johan Rova Johansson och Kristin Dimeus planerar tillsammans inför kommande konferens. "Det är fantastiskt att vi har ett hus med så mycket kompetens", säger hon.

Vilka erfarenheter kan du dra nytta av?

– Jag har förståelse för restaurangens utmaningar vid stora bokningar och tack vare brandmansutbildningen har jag kunskap både i livräddning och förmågan att prioritera när det händer många saker samtidigt. Till och med städjobbet i Riksgränsen som ung har jag fått användning för här. 

Vad är det bästa med ditt jobb?

– Jag älskar kundkontakten för vi har så många olika typer av kunder. Det är viktigt att våra konferensgäster får en bra känsla när de kommer in i huset. Min styrka är att jag kan känna av vilken typ av kund jag har framför mig och vilken service de önskar. Och så vill jag också ge all kredd till mina kollegor som gör mitt jobb så lätt. Vi finns där för varandra och jag kan helt förlita mig på att våra konferensvärdar, ljud- och ljustekniker och servicetekniker får allt att fungera och tar hand om gästerna på plats. Det känns skönt att de är så duktiga så att gästerna bara behöver bara tänka på sin del och får all hjälp i övrigt. Och vi kan ofta se till att förverkliga om de har önskemål om något speciellt som de vill ha. Dessutom är det så otroligt fin känsla i huset vilket jag tror beror på att det är så många olika typer av människor som arbetar här.

FAKTA

  • Yrke: Konferenssäljare på Kulturens Hus
  • Bor: Bredviken Luleå
  • Ålder: 39 år
  • Det bästa med Luleå: Närheten till både fjällen och havet samt kulturlivet.
  • Intressen: Familj, vara ute i naturen, musik

DELA VIA SOCIALA MEDIER

Text & foto: Jeanette Bergström

Logotyp