Hon blir ny ordförande för barn- och utbildningsnämnden

Maritha Meethz tar över efter Emma Engelmark.

Kommunfullmäktige är kommunens högsta beslutande instans och består av 61 ledamöter. Vart fjärde år väljer Luleåborna vilka som ska sitta i kommunfullmäktige genom att rösta i kommunvalet. Alla frågor som tas upp på mötena har förberetts i en nämnd och i kommunstyrelsen. Mötena är öppna för allmänheten och du är välkommen att följa dem från åhörarläktaren till Stadshusets sessionssal eller lyssna på webbsändningen eller Radio Luleå 89,3 MHz.

Maritha Meethz.

Under måndagen behandlades 23 ärenden i kommunfullmäktige, bland annat beslutades vem som ska efterträda Emma Engelmark som nämndordförande i barn- och utbildningsnämnden. Maritha Meethz, nuvarande ordförande i miljö- och byggnadsnämnden, tillträder den 29 maj 2023. Skolfrågorna är inte främmande för Maritha Meethz som har arbetat som lärare på 1980-talet och suttit i barn- och utbildningsnämnden tidigare.

Fredrik Bruhn, tidigare vice ordförande i barn- och utbildningsnämnden, blev utsedd till ordförande för arbetsmarknads- och gymnasienämnden med start i september.

DELA VIA SOCIALA MEDIER

Text: Linda Sundström

Logotyp