Här kan du vara med och fira Kungens 50 år på tronen

Den 30 mars besöker DD.MM. Konungen och Drottningen Norrbottens län och residensstaden Luleå. Här kan du följa besöket och firandet av Kungens 50 år på tronen.

2023 är ett jubileumsår för Sverige. H.M. Konungen firar 50 år som kung och dessutom är det 500 år sedan som Gustav Vasa valdes till Sveriges konung. Med anledning av jubileumsåret besöker Kungen och Drottningen samtliga 21 län i Sverige. Den 30 mars besöker kungaparet Norrbotten och Luleå och det är länsstyrelsen som är värd för besöket.

H.M. Konungen firar 50 år vid tronen och därför är 2023 ett jubileumsår. Den 30 mars besöker kungaparet Norrbotten och Luleå. Välkommen att delta i det offentliga firandet.

Publikt firande

Under dagen kommer länets invånare att få möjligheter att möta Kungen och Drottningen, bland annat vid det publika firandet i stadsparken, under jubileumsceremonin i Kulturens Hus (biljett krävs) samt vid fotoutställningen på Norrbottens museum. Kungaparet kommer även att åka bilkortege genom delar av Luleå. Välkommen att vara med i firandet.

– Det är med stor glädje vi välkomnar Kungaparet till Norrbotten och till residensstaden Luleå. Jag hoppas att många har möjlighet att delta i firandet i stadsparken, på Norrbottens museum och längs gatorna tillsammans med oss och andra representanter för länet, säger landshövding Lotta Finstorp.

Här kan du följa besöket i Luleå

10.20 Försvarsmusikorkester och regional musik i Kulturens Hus.

11.25 Bilkortege till stadsparken via Storgatan.

11.30 Kungaparet anländer till stadsparken där regionala kulturinslag och tal från bland andra H.M. Konungen samt landshövdingen sker.

12.21 Bilkortege till Museiparken via Luleå gymnasieskola.

12.25 Besök på Norrbottens museum för fotoutställning Kungens 50 år på tronen. Utställningen hålls utomhus.

13.00 Bilkortege till landshövdingens residens för lunch, besöket avslutas.

Tiderna är cirkatider.

DELA VIA SOCIALA MEDIER

Text: Malin Taavola

Bild: Kungahuset.se

Logotyp