Fritidshemmen har spelat in en musikvideo med en egen fritidssång

Kulturskolan och 90 elever från fritidshemmen har samlats för att spela in en musikvideo med dans till en egen fritidssång. Eleverna har skrivit texten till sången, som de kan sjunga på Fritidshemmens dag och vid andra festligheter

Se musikvideon med fritidssången: Fritidssången från Luleå - YouTube Länk till annan webbplats.

På fritids är vi ett gäng, som alltid har något skoj på gång /…/ vi kan leka, skapa, dansa, spela, baka, vissla och sjunga, dansa och gunga. Åh, vad kul! Ett litet häng med vårt fritidsgäng. – text till fritidssången

Fritidshemsutvecklaren och två pedagoger som övat på dansen med barnen.

Fritidshemsutvecklaren Åsa Öystilä med Joanna Huuva och Anna Edin som gjort elevernas dans. Joanna och Anna jobbar som pedagoger på Sunderbyskolan.

Eleverna har skrivit texten

Kulturskolan och Fritidshemmen har samarbetat med eleverna för att skapa texten. Pedagoger från Kulturskolan har åkt runt till alla fritidshem, för att varenda elev som är med ska känna sig delaktiga.

– Texten är skriven av de sju fritidshemmen. Det är ett sådant häftigt teamarbete. Kulturskolan och fritidhemmen arbetar med elevinflytande, så om texten skulle ändras var det viktigt att eleverna var med och bestämde, berättar Åsa Öystilä, fritidshemsutvecklare.

Pedagogerna på Kulturskolan gjorde sedan musiken till texten.

– Pedagogerna Joanna Huuva och Anna Edin från Sunderbyskolan har gjort dansen. Mitt uppdrag är att lyfta fritidshemmen, och om jag har två pedagoger på mitt område som är så duktiga så är det klart att dom ska lyftas, fortsätter Åsa Öystilä.

Eleverna övade och sedan spelades musikvideon in

Eleverna fick två till tre veckor på sig att träna in sång och dans innan det var dags för inspelning av musikvideon. Även Anna Edin och Joanna Huuva var först med i en instruktionsvideo så att eleverna kunde träna på dansen på fritidshemmen. Filmerna har sedan delats på fritidshemmen i Luleå men även utanför kommunen.

Efter det samlades eleverna i Kulturskolans lokaler, där musikvideon med dans spelades in.

– Vi tänker att det inte bara är Luleå som ska dansa, utan att hela Sverige ska haka på det här. Luleå ska sättas på kartan, avslutar Åsa Öystilä.

FAKTA Fritidshem i Luleå kommun

  • Elever från 6 års ålder till och med vårterminen eleven fyller 13 år kan gå på fritidshem före och efter skoldagen.
  • Fritidshemmets uppgift är att komplettera utbildningen i skolan och erbjuda ditt barn en meningsfull fritid och rekreation.
  • Fritidshemmet organiseras så att föräldrar kan förvärvsarbeta eller studera.
  • Läs mer om fritidshem: Fritidshem - Luleå kommun (lulea.se) Länk till annan webbplats.

DELA VIA SOCIALA MEDIER

Text och bild: Camilla Hermansson

Logotyp