Folkfesten Luleå on ice tillbaka på Södra hamnplan

Nu är det återigen dags för Luleå on ice, folkfesten som under några dagar i slutet av februari fyller hela Södra hamnplan med liv.

För andra året i rad arrangeras publikfesten Luleå on ice på Södra hamnplan.

På Södra hamnplan, alldeles intill isbanan där nederländska skridskotävlingen Schaatsen är i full gång, bjuder Luleå kommun in till folkfest för andra året i rad. Den 22 – 25 februari fylls området med liv.

Arrangemanget har vuxit stort och i år är ett rekordår med antalet deltagare. Totalt kommer omkring 550 personer från Nederländerna till Luleå under en dryg vecka. Cirka 250 personer ingår i gruppen kring Schaatsen Grand Prix. Dessutom deltar 150 personer i turistloppet Tourskate event och ytterligare 50 personer kör välgörenhetsloppet Skate4air och ytterligare ett 50-tal personer från press/media.

Välbesökt folkfest

Det är andra året i rad som folkfesten Luleå on ice arrangeras. Arrangemanget har blivit en stor succé som lockar mängder av publik till området och nu växer arrangemanget ytterligare. Bland annat byggs Lounge on ice upp där lokala mathantverkare serverar besökarna lokalproducerad mat och dryck.

Under helgen blir det både livemusik och vernissage. Bland annat håller Sunderby folkhögskola vernissage med årets snökonst på fredagen och barn från Luleås fritidshem ställer ut sin snökonst, det blir även iskall hårshow, livemusik och massor av utställare.

Jubileum för isbanan

På lördagen kommer isbanans 20-årsjubileum firas ordentligt. Det sker med hjälp av Luleå allmänna konståkningsklubb som tar täten i ett fackeltåg på isvägen. På plats vid scenen firas isbanan med musik och eldshow. Tidigare under dagen står Luleå Hockey som arrangör av hockeyturneringen Winter classic för de yngre barnen.

DELA VIA SOCIALA MEDIER

Text: Jeanette Bergström

Foto: Susanne Lundholm

Logotyp