En grön resa ska lära barn om omställningen

Under måndagen invigdes "Den gröna resan" på Teknikens Hus, en kommunikationspunkt som syftar till att lära barn och unga om den gröna omställningen.

Josefine Wihlzon, näringslivschef för Luleå kommun, och Marika Kalén, stabschef.

Vad är egentligen den gröna omställningen? Den gröna resan, som hålls av Teknikens Hus i samarbete med Luleå kommun och Region Norrbotten, ska ge barn och unga svar på det genom bland annat en fyra minuter lång animation och olika moment för att ta sig vidare och lära sig mer.

– Det är en jättefin kommunikationspunkt som ligger helt i linje med vad vi inom kommunen också pratar om, att öka förståelsen och kunskapen hos invånarna, säger Josefine Wihlzon, näringslivschef för Luleå kommun som närvarade under invigningen, och fortsätter:

– Barnen är 100 procent av vår framtid och det är jätteviktigt att de också förstår vad omställningen innebär och hur vi gemensamt kan ställa om i stora och små vanor och att världens framtid faktiskt finns i Luleå.

Under måndagen invigdes kommunikationspunkten.

– Vi vill skapa en förståelse för vad som menas med den gröna omställningen, ett ord som används av oss vuxna frekvent men barnen vet inte vad det är…kanske inte alla vuxna heller, säger Marika Kalén, stabschef.

Den gröna resan är en kommunikationspunkt som kommer vara bestående på Teknikens Hus.

DELA VIA SOCIALA MEDIER

Text: Linda Sundström

12 juni 2024

Logotyp