Då återinvigs Hertsö bibliotek och fritidsgård

På fredag 24 mars är det äntligen dags för officiell invigning av Hertsöns bibliotek och fritidsgård. Verksamheterna har flyttat in i moduler i väntan på att den nya skolan byggs. Förutom invigningsaktiviteter finns också chans att de närmsta veckorna få höra mer om alla projekt på Hertsön.

Det blir en efterlängtad återöppning av biblioteket som varit stängt sedan augusti 2022. Fritidsgården har redan smygöppnat i sina moduler Länk till annan webbplats., men passar på att göra ett gemensamt invigningsfirande med biblioteket på fredag.

– Många Hertsöbor har saknat sitt bibliotek och frågat när vi ska öppna igen. Nu äntligen kan vi slå upp dörrarna och hälsa välkommen, säger Birgitta Lundkvist, bibliotekarie.

Fredag 24 mars återinvigs både Hertsöns bibliotek och fritidsgård i sina moduler.

Två invigningsdagar

Modulerna ligger på Backmyrvägen 25, på baksidan av gamla Hertsöskolan. På invigningsdagarna 24-25 mars blir det tal och alkoholfritt bubbel i biblioteket, ansiktsmålning på fritidsgården och öppet hus med barnaktiviteter i sporthallsmodulen. Se program nedan.

Från den 27 mars är biblioteket öppet som vanligt, även med meröppettider där du som skaffar meröppet-tagg får tillgång till biblioteket alla dagar i veckan. Länk till annan webbplats.

Hertsön i fokus

Vid olika tillfällen framöver ska biblioteket arrangera öppna träffar med samhällsinformation. Dessa träffar hålls för alla som vill veta mer om vad som är på gång på Hertsön och där ges också tillfällen för frågor.

Den 27 mars finns stadsbyggnadsförvaltningen på biblioteket för att berätta om nya Hertsöskolan, Luleå industripark och det nya bostadsområdet Hertsöheden. Den 3 april är temat Hertsö badhus, Kronanvägen Luleå industripark och det nya bostadsområdet Hertsöheden.

– Det är en spännande utveckling på och runt Hertsön med de pågående och kommande projekten. Jag hoppas många kommer och tar del av informationen och att vi får chans att svara på frågor och höra synpunkter på våra projekt, säger Ulrika Lundberg, ordförande för stadsbyggnadsnämnden.

Invigningsprogram Hertsö bibliotek och fritidsgård

Fredag 24 mars

  • Kl 12-16 Biblioteket är öppet
  • Kl 12 Invigningstal av Kultur- och fritidsnämndens ordförande Evelina Rydeker. Vi bjuder på bubbel
  • Kl 12-16 Testa på alla fritidsgårdens möjligheter i aktivitetsväg. Fritidsgårdens unga besökare håller i ansiktsmålning
  • 00-16.00 Sporthallen har öppet hus med barnaktiviteter lämpliga för barn i åldern 3-12 år samt möjlighet för besökare att titta in

Lördag 25 mars

  • Kl 12-16 Biblioteket är öppet, vi bjuder på korv och dryck

  • Kl 12-16 Testa på alla fritidsgårdens möjligheter i aktivitetsväg. Fritidsgårdens unga besökare håller i ansiktsmålning

Måndag 27 mars

Hertsön i fokus

  • Kl 18 Göran Sackari och Jonas Nilsson, Stadsbyggnadsförvaltningen, finns på plats för att prata om nya Hertsöskolan. Charlotte Reinholdt berättar om Luleå industripark och det nya bostadsområdet Hertsöheden. Även stadsbyggnadschef Helén Wiklund Wårell är på plats.

Måndag 3 april

Hertsön i fokus

  • Jan-Henrik Hallebjörk och Mattias Landström, Stadsbyggnadsförvaltningen finns på plats för att prata om Hertsö badhus och Kronanvägen. Charlotte Reinholdt berättar om Luleå industripark och Mia Ozoh om det nya bostadsområdet Hertsöheden. Även stadsbyggnadsnämndens ordförande Ulrika Lundberg finns på plats denna kväll.

DELA VIA SOCIALA MEDIER

Text: Therese Hedman

Foto: Luleå kommun

Logotyp