Hon blir Luleå kommuns nya näringslivschef

­­­­­­­­­­­­­­­Josefine Wihlzon blir Luleå kommuns nya näringslivschef med uppdraget att bygga den nya organisationen för näringslivsfrågor.

Rekryteringsprocessen har byggt på resultatet av den utredning som skedde hösten 2023 avseende organiseringen av Luleå kommuns nya näringslivsorganisation. Valet av Josefine Wihlzon som näringslivschef grundar sig på formella kompetenser och de personliga egenskaper som efterfrågats i samband med utredningen. Tjänsten annonserades externt och det var totalt 36 sökande.

­­­­­­­­­­­­­­­Josefine Wihlzon blir Luleå kommuns nya näringslivschef.

Josefine Wihlzon har arbetat i Luleå kommun i nio år i olika roller, bland annat med näringslivsutveckling, främst inriktat på offentliga affärer. Sedan hösten 2023 har hon arbetat som utvecklingschef för näringsliv och omvärld.

– Jag är glad över att få meddela att vi nu landat i rekryteringen av näringslivschef till Luleå kommun. Det har varit en noggrann rekryteringsprocess med flera starka kandidater, säger Emma Breheim, biträdande kommundirektör, och fortsätter:

– Josefine har visat god förståelse för komplexiteten och bredden i uppdraget kombinerat med goda kommunikationsfärdigheter och en stark drivkraft att skapa förtroendegivande relationer mellan kommunen och näringslivet. I sina tidigare uppdrag har hon också varit en uppskattad och inkluderande ledare, vilket väger tungt i denna rekrytering.

Josefine Wihlzon börjar sin nya tjänst den 1 mars och hennes första uppdrag blir att bilda det nya näringslivskontoret med 23 medarbetare. Tillsammans ska de utveckla och driva kommunens näringslivsarbete, omvärldsrelationer och destinationsutveckling. Luleå Business Region AB övergår till kommunens förvaltningsorganisation den 1 september 2024.

DELA VIA SOCIALA MEDIER

Text: Linda Sundström

Logotyp