En dag med barnen i fokus

Månadens barnsöndag i Kulturens hus lockade många besökare. Drygt tusen barn och vuxna deltog under dagen som anordnades i samarbete med VildaKidz. Luleå kommun bjöd på fika för att fira att Luleå är utsedd till årets bästa barnkommun.

På programmet stod bland annat sagoläsning, ansiktsmålning, pysselverkstad och en stjärnspäckad gala där snälla barn hyllades och belönades med priser. Bland besökarna minglade sagofigurer och föreningsmaskotar.

Luleå kommuns monter får besök av maskotvovven Vilja.

Vovven Vilja från Övertorneå trivdes bland fikapåsarna i Luleå kommuns monter.

Barnfamilj på barnsöndagen i Kulturens hus

Familjen Pantzare besökte Barnsöndag.

Även Luleå kommun deltog i barnsöndagens festligheter. Under dagen bjöd kommunen alla barn på fika, reflexer och ballonger för att fira att Luleå är utseddd till Sveriges bästa barnkommun av Majblommans riksförbund. På plats fanns också Föräldrasupporten och Mötesplatsen för barn och föräldrar för att berätta om sina verksamheter.

Uppskattad dag

Och barnsöndagen uppskattades av både barn och vuxna. En av besökarna som hade roligt var Hugo Pantzare som var där med sina föräldrar Henrik och Linn Pantzare.
– Det allra roligaste var att träffa Pettson och Findus, sa Hugo.

Även Linn Pantzare upplevde dagen som lyckad och berättade att hon var en av dem som fått äran att dela ut ett pris under VildaKidz-galan.
– Jag ska ge priset till den som blir årets medmänniska. Det känns verkligen roligt, det är en så härlig stämning här.

Många människor på barnsöndag i Kulturens hus.

Många barn och vuxna deltog i barnsöndagen som anordnades av Kulturens hus och VildaKidz.

 FAKTA Bästa barnkommun

  • Majblommans Riksförbund delar ut utmärkelsen Bästa barnkommun till den kommun i Sverige som bäst tar tillvara på barns rättigheter.
  • Luleå kommun är 2018 års vinnare och den av 257 granskade kommuner och stadsdelar som bäst motsvarar Majblommans vision om en barnvänlig kommun.
  • Läs mer om priset och motiveringen.

Text: Filippa Ödman

Foto: Susanne Lundblom, Filippa Ödman

26 november 2018

Logotyp