​Stort intresse för Bergnäsets trygghetsboende

I början av februari släppte Lulebo den första etappen med 60 nyproducerade lägenheter i Bergnäsets trygghetsboende. Efter några timmar hade så gott som alla lägenheter ett flertal intresseanmälningar.

– Det är fantastiskt roligt att det finns ett så stort intresse för det nya trygghetsboendet, säger Eva Holmberg, marknadschef hos Lulebo.

– Det visar att vi har satsat på rätt saker och att vår verksamhet verkligen möter de behov som finns på bostadsmarknaden i Luleå.

Trygghetsboende Bergnäset

Bergnäsets trygghetsboende består av två hus med totalt 120 lägenheter.

Fler lägenheter släpps nästa vecka

Nästa vecka släpper Lulebo den andra etappen med ytterligare 60 lägenheter för intresseanmälan via Bostad Luleålänk till annan webbplats.

– Det gäller att smida medan järnet är varmt – och självklart vill vi också göra det möjligt för alla intressenter att välja bland det totala utbudet i trygghetsboendet, konstaterar Eva Holmberg.

Samma vecka börjar Lulebo också släppa de totalt 61 bilplatser som finns att hyra i varmgaraget under de två nya husen på Bergnäset.

– Att flytta är ett stort beslut och det finns mycket att tänka på innan man slår till. För att göra det möjligt för fler att hinna med kommer vi att släppa bilplatserna i omgångar med några dagars mellanrum, förklarar Eva Holmberg.

Vad är ett trygghetsboende?

Ett trygghetsboende är ett vanligt hyreshus, med vanliga lägenheter, för de som har fyllt 65 år. Här kan man bo så länge man vill och kan. Det är inget vård- eller serviceboende, även om det i viss utsträckning är anpassat efter äldres fysiska och sociala behov.

Hyresgästen bor i sin egen lägenhet och sköter själv sitt hushåll och sina dagliga aktiviteter. Boendeformen ger goda möjligheter till social gemenskap och samvaro, exempelvis i samvarolokalerna. En trivselvärd är knuten till boendet och tillsammans med de boende planeras och genomförs gemensamma aktiviteter. Om vårdinsatser av olika slag behövs är det kommunens hemtjänst som står för detta, precis som vanligt.

Källa: Lulebo.

FAKTA Bergnäsets trygghetsboende

  • Bergnäsets trygghetsboende ligger på Producentvägen 1A och 1B, cirka 2 km från Luleås centrum.
  • De nybyggda husen har ett naturnära läge vid foten av en skogsklädd bergssluttning.
  • I närheten finns bland annat Bergnäsets hälsocentral, tandläkare och apotek, livsmedelsbutik och busshållplats.

Text: Susanne Lundblom

Bild: Lulebo

08 februari 2019

Logotyp