Företagarstipendium till Meramedia

Luleå kommuns företagsstipendium tilldelas i år kommunikationsbyrån Meramedia, ett företag som vuxit mycket och bidragit till att sätta Luleå på kartan under de senaste åren.

Meramedia startades 1998 och har idag 24 anställda. Meramedia levererar marknadsföring och IT-lösningar. Bolaget utvecklar, designar och driftar webbplatser och webbaserade affärssystem. Bolaget erbjuder även helhetslösningar med utveckling av varumärken och strategisk kommunikation. Därutöver skapar bolaget event och mötesplatser. Företaget ägs av Johanna Grimståhl (VD), Therése Brun, Victor Åström och Thomas Andersson.

 

Niklas Nordström, Therése Brun, Johanna Grimståhl och Lenita Ericson.

Kommunstyrelsens ordförande Niklas Nordström förmedlade motiveringen till beslutet på kommunstyrelsens sammanträde på måndagen. Motiveringen lyder:

”Meramedia är ett av Luleås tillväxtföretag. Företaget är en kommunikationsbyrå som har som ledstjärna att göra skillnad - för en plats eller för ett företag. Företagets kunder finns såväl lokalt, regionalt som nationellt. Meramedia har haft betydelse för både luleåbornas upplevelse av sin stad och bilden av Luleå ute i landet. Meramedia hjälper kunder att synas, stakar ut digitala vägar och skapar möten mellan människor. Meramedia - en bukett av kompetens.”

- Vi är glada och tacksamma för att bli uppmärksammade för vårt arbete, säger Johanna Grimståhl och Therése Brun från Meramedia.

FAKTA

  • Företagarstipendiet har delats ut sedan 1983.
  • Stipendiesumman är 15 000 kronor.
  • Prisutdelningen sker samband med Luleå Business Evening den 21 maj.

Text: Malin Svedjeholm

Foto: Maria Bergman

12 mars 2019

Logotyp