På gården avlastas en lastbil med byggmaterial och inne i det mysiga bondköket berättar Britta-Karin om idéerna för hur de ska utforma verksamheten. Mycket handlar om mat förstås. Hon har gått olika kurser i matproduktion: hur man gör korv eller glass, ystar ost och bakar surdegsbröd. Lokalt producerad mat ska serveras i restaurangen och säljas i lanthandeln.
– Det kan även bli en lokal saluhall här. Just nu är det mycket nätverkande för att få igång och ihop leverantörer. Här i Bälinge har vi en tjej som vill ysta ost som jag försökte koppla ihop med en doktorand i Luleå som har börjat göra en riktig god grönmögelost. Vi ska sälja lokalproducerad korv från grannbyn och servera riktig bondmat som på 1930-talet, berätta Britta-Karin.
Mellan restaurangen och ladugården sitter en glasvägg för att besökaren ska kunna vara nära produktionen. Britta-Karin och Thomas hoppas att de kan starta upp delar av verksamheten kommande sommar.